Асемантичні сполучники і (й), а в складно-сурядних та синкретичних сурядно-підрядних реченнях - Христіанінова, Раїса (Мова: класичне - модерне - постмодерне, 2020)
У статті розглянуто семантику складних речень, предикативні частини яких поєднані асемантичними сполучниками і (й), а. Обґрунтовано функційну подібність цих сполучників та їхній статус як асемантичних. Констатовано, що обидва сполучники реалізують лише формально-граматичну функцію виразника синтаксичного зв ’язку між предикативними частинами. Виявлено значну збіжність семантико-синтаксичних різновидів складних речень, формованих розгляданими сполучниками. Матеріал надійшов 25.08.2019