Мовний конфлікт та мовна дискримінація у сфері торгівлі й послуг - Гонтар, Марина (Мова: класичне - модерне - постмодерне, 2020)
У статті досліджено мовні конфлікти та явище дискримінації на мовному ґрунті у закладах торгівлі в Україні. Матеріалом слугували результати масового опитування та опитування у фокус-групах, проведені 2017року за сприяння Фонду/ Фольксваген, публікації електронних ЗШ, дописи на форумах та в соціальних мережах, у яких описано факти дискримінації за мовною ознакою та мовні конфлікти, що виникали через вживання/невживання української й російської мов у закладах торгівлі й послуг. Матеріал надійшов 27.08.2019